Amazon Placement Papers | Reasoning Test

Amazon Placement PapersPDTV Jobs – provides you lots of fully solved Amazon Placement Papers and aptitude questions with answers. All students, freshers can Check Amazon Placement Papers with answers

PDTV Jobs – Provides Walk in Interviews, Bank & Govt Notification Updates.So, Please Join Our Whats app Group. Click Here To Join & Don’t Miss our Updates

Practice Online Tests Here(Free) :
Aptitude Tests Reasoning Tests Computer Awareness Tests

Amazon Placement Papers

Go through all the options and mark the one which does not belong to the group.

Q1.

  1. A) 71-55
  2. B) 517-523
  3. C) 248-231
  4. D) 547-563

ANS: C

Explanation:

248-231 = 17

563-547=16

Companies Waiting for Your Resume - Upload Now

71-55=16

523-517=06

Except in the number pair 248-231, in all others number pair, the difference between the two numbers is an even number.

Q2. 10, 13, 234, 681, 997

  1. A) 681
  2. B) 13
  3. C) 234
  4. D) 10

ANS: A

Explanation:

10 => 1+0 =1 or 1^2
13 =>1+3 = 4 or 2^2
234 =>2+3+4 = 9 or 3^2
681=>  6+8+1 = [15]
997 => 9+9+7 = 25 or 5^2
So the sum of the digits in all the numbers is a perfect square except for 681, hence that is odd.

Q3. Choose amongst the Options below.

  1. A) Heed
  2. B) Led
  3. C) Heap
  4. D) Head

ANS: B

Explanation:

Except in the word Led, in all other words there are two vowels.

Hence the answer is option 2.

DIRECTIONS for the question 4-8:

What should come in place of question mark (?) in the following number/alphabetic series?

Q4. C 3, E 5, G 7, I  9, ?, ?

  1. A) K 11, M 13
  2. B) O 15, X 24
  3. C) M 18, K 14
  4. D) X 24, M 21

ANS: A

Q5. 5, 16, 51, 158, ?

  1. A) 483
  2. B) 481
  3. C) 1454
  4. D) 1452

ANS: B

Explanation:

5 – 3 + 1 = 16

16 – 3 + 3 = 51

51 – 3 + 5 = 158

158 – 3 + 7 = [481]

Q6. 9 – 2: 9 – 9 : : 9 – 5 : ?

  1. A) 9 – 6
  2. B) 9 – 7
  3. C) 9 – 8
  4. D) 9 – 4

ANS: A

Explanation:
9-2=18

9-9=81

The digits of resultant have interchanged positions therefore,

9-5=45

9-6=54

Q7. AFI, JOR, MRU, ?

  1. A) HMP
  2. B) PMO
  3. C) RJL
  4. D) GJN

ANS: A

Q8. bc, cde, de, efg, fg, ?

  1. A) fgh
  2. B) hij
  3. C) ijk
  4. D) Ghi

ANS: D

Explanation:The ans wer should be the last alphabhet of fg ( i.e g ) and the next two alphabets i.e hi . Hence answer is ghi

Q9. A man showed a boy next to him and said – “He is the son of my wifes sister-in-law, but I am the only child of my parents.” How is mans son related to him?

  1. A) Brother
  2. B) Uncle
  3. C) Nephew
  4. D) Cousin

ANS: D

Explanation: The boy is the son of mans brother-in-law. Therefore, mans son is the cousin of that boy.

Q10. Find the correct group of signs to solve the equation. 24 * 16 * 8 * 32

  1. A) – + =
  2. B) x / =
  3. C) + – =
    D) / – =ANS: C

Explanation: The best way to solve this question is by hit and trial . Use the answer options and find the value.

24 * 16 * 8 * 32

24 + 16 – 8 = 32

40-8 = 32

In this case, option C is correct.

★ ★ Top IT Jobs / Software Jobs / Walk-in Interviews★ ★

★ ★ Latest Govt Jobs Notifications★ ★

★ ★ Upcoming Indian Railway Jobs★ ★

★ ★ Upcoming Bank Jobs in India★ ★

Location Wise Walkin Interviews :

All India Bangalore Bhubaneshwar Chennai
Coimbatore Delhi Hyderabad Kolkata
Lucknow Mumbai Noida Pune

Other MNC Companies Interviews :

➽ Tata Consultancy Services ➽ Infosys ➽ Cognizant ➽ Wipro Technologies
➽ Tech Mahindra ➽ HCL Technologies ➽ Accenture ➽ Capgemini
➽ Amazon India ➽ Broadridge ➽ CGI ➽ Dell
➽ Ericsson ➽ Flipkart ➽ Genpact ➽ Global Data
➽ Hexaware ➽ Honeywell ➽ HTC Global Services ➽ Intel
➽ Microland ➽ Mphasis ➽ NIIT Technologies ➽ NTT Data
➽ Sutherland ➽ Sitel ➽ Syntel ➽ IBM